Logo
Grythyttan Kaffe & Te
 Current page : Startsida      Guatemala

Grythyttan Kaffe & Te

GUATEMALA - KAFFEREGIONER
REGION
Beskrivning - Karaktärestik
Kopp Karaktär
Höjd
Typ av jord 
 
HUEHUETENANGO
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HUEHUETENANGO - Odlas i de högsta bergen av icke vulkaniskt ursprung i Central Amerika vilket specifikt innebär bergsmassivet Cochumatanes. Området är en av de mest otillgängliga  i Guatemala och är samtidigt en av de torraste och högst belägna icke-vulkaniska områden och producerar kaffe av yppersta kvalitet. Tack vare de torra heta vindarna vilken når området  från platån Tehuantepec i Mexico är området skyddat från frost. Innebär att kaffet kan odlas upp till 2000 meter (6500 feet). Grythyttan Kaffe &Te levererar en kaffeblandning från HUAHUETENANGO bestående av bönor från tre olika byar i området vilket ger kaffet en jämn kvalitet.
 
 
 
 
 
Mycket aromatiskt kaffe med smak av vin och en ren mjuk kropp.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5,000-6,500 feet (1,500-2,000 meter)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kalksten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ATITLÁN
 
 
 
 
 
 
ATITLÁN - Kaffebönorna odlas till 90% på de vulkaniska bergen vilka kringgärdar Lake Atitlán och ca 80% av kaffet från denna region odlas från små kaffefarmare med ursprung från Maya-kulturen. Av Guatemalas fyra vulkaniska kafferegioner är jorden i ATITLÀN en  av de mest organiska vilket vilket ger utmärkta förutsättningar för produktion av ekologiskt odlat kaffe.
 
 
ATITLÀN utmärks som intensiv och delikat med krispig syrlighet och en njutbar smak av frukt samt en full och god kropp
 
5,000-5,600 feet (1,500-1,700 meter)
 
 
 
 
Vulkanisk
 
 
 
 
 
 
ANTIGUA
 
 
 
 
 
 
ANTIGUA - Kaffet från regionen karakteriseras av en rik vulkanisk jord, låg luftfuktighet, solsken och kalla nätter. Kaffet som odals i denna region är omgärdat av vulkanerna Aqua, Acatenango och Fuego. Ibland får Fuego, en av Guatemalas tre aktiva vulkaner utbrott vilket medför att mineralrik aska faller över jorden i regionen ANTIGUA.  Regionen är Guatemalas äldsta kaffeodlande region och dess kaffe är erkänt för sin kvalitet ur ett globalt perspektiv.
 
Elegant med en fin arom och med en utmärkande syrlighet med en väl balanserad kropp. Mjuk och elegant i sin smak. 
5,000-5,600 feet (1,500-1,700 meter)
 
 
 
 
Vulkaniskt
 
 
 
 
 
 
COBÁN
 
 
 
 
 
COBÁN - Ordet Cobán kommer from Mayaspråkets O'eqchi och ordet cob, vilket betyder, fritt översatt, en plats för moln. Regionen Cobán är molnigt, regnigt och kall året om. Jorden där kaffebuskarna växer är en blandning av kalksten och lera. Kaffet odlas på regionens kullar och bland bergen där ett speciellt mikroklimat medför tropiska influenser från Atlanten och den tropiska regnskogen i norra Guatemala.
 
 Mycket aromatiskt, välbalanserat med smak av färsk frukt. Kroppen är välbalanserad och fin.
 
 
4,300-5,000 feet (1,300-1,500 meter)
 
 
 
 
Kalksten       Lera
 
 
 
 
 
ORIENTE
 
 
 
 
 
 
ORIENTE - Region är den östligaste belägna kafferegionerna och en av de nyaste områden där kaffeodlingar startats. Klimat liknar den i Cobán men är ej lika extrem. Jorden kommer från "metamorphic" klippor med ursprung från tidigare vulkanisk mark. Regionen skiljer sig från de nuvarande vulkaniska områdena eftersom vulkanisk aktivitet ej har existerat sedan kaffebönor började odlas i området.
 
 
 Kännetecknas för sin smak av choklad. Den är väl balanserad och njutbar med en full kropp.
 
 
 
4,300-5,500 feet (1,300-1,700 meters)
 
 
 
 
 
Metamorfisk bergart (omvandlad) Lera
 
 
 
 
FRAIJANES
 
 
 
 
 
 
FRAIJANES - Denna region är så speciell att människor som bor här inte kännetecknar den som en platå. Den är belägen mitt i landet och är en av de äldsta regioner där kaffebönor odlas. Området karaktäriseras av vulkanisk jord med purnice, på hög höjd med en aktiv vulkan. Regionen liknar Antigua men skillnaden är att den har hög nederbörd, hög luftfuktighet med men temperatur vilken varierar kraftigare än andra kaffeproducerande regioner.
 
 
Mycket aromatiskt, med krispig och ihållande syrlighet. Stark och intensiv.
 
 
 
 
4,500-6,000 feet (1,400-1,800 meter)
 
 
 
 
 
Vulkanisk
 
 
 
 
 
SAN MARCOS
 
 
 
 
 
 
 
 
SAN MARCOS - Regionen karaktäriseras genom att ha de flesta vulkanerna, den varmaste temperaturen och en av de första att blomstra med mest regn bland de kaffeproducerande regionerna. Under den mest intensiva regnperioden faller regnet i San Marcos, inom vissa områden med "Torrential Dulges- och når en imponerande nederbörd av 197 inches (1 inch = 25 mm).
 
 
 
 
 
Kaffet kännetecknas som mycket aromatiskt med en tendens av blommor. Dedicerad syrlighet och en god och dedicerad kropp.
 
 
 
 
4,300-6,000 feet (1,300-1,800 meter)
 
 
 
 
 
 
Vulkanisk
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 

 
 
 
 
Website Builder for cPanel - RVSiteBuilder