Logo
Grythyttan Kaffe & Te
 Current page : Startsida      Produkter

Grythyttan Kaffe & Te

Kaffeprodukter

Grythyttan Kaffe & Te har möjlighet att erbjuda kaffe av varierande grad av rostning, ljus, mellanmörk, mörkrostat vilka kan levereras mald eller som rostade kaffebönor beroende på smak och önskemål.

 

Espressokaffe

Baserad på önskemål kan vi leverera Espresso. Antingen i form av en blandning av arabica och robusta eller enbart på arabica för att erhålla styrka men med mildare smak.

 

Te produkter

Grythyttan Kaffe & Te levererar förutom traditionella svarta och gröna teer även olika varianter av frukt- och örtteer och liksom för övriga produkter hämtar vi dessa från Asien,  Afrika och Latinamerika.

 

Förpackningsstorlekar

Vi har möjlighet att leverera vårt rostade kaffe i varierade förpackningsstorlekar från 250g, 500 g, 1 kg, 3 kg etc. Råkaffe levereras normalt i säckar upp till 60 kg men kan fås om så önska per Kg.  Vi kan även leverera det färdigrostade kaffet i en mjuk förpackning med envägsventil. Detta innebär att vi vid paketeringen under tryck ersätter syret med koldioxid eller kvävgas. Metoden är idag framgångsrik och innebär att kaffet håller sig färskt. Givetvis innebär en bruten förpackning att kaffet börjar oxideras och bör förbrukas snarast. Vi har även möjlighet att erbjuda kundunika förpackningar för specifika kundändamål.

Råkaffe - bönor

Grythyttan Kaffe & Te levererar kan leverera råkaffe från Asien, Afrika och Sydamerika. Kaffeplantagerna finns inom regionerna från 600 m höjd till ca 2000 meters höjd beroende på typ av bönor och från vilken region de levereras. Kaffebuskarna växer på vulkanisk jord, kalksten mm vilket ger bönorna dess specifika karaktär.

Arabica (Arabica Coffea)

Grythyttan Kaffe & Te levererar råkaffe eller kaffe vilken processats med antingen den våta eller den torra metoden. Skillnaden är i huvudsak att man med den  våta metoden, efter det att kaffebönan skalats (avlägsnat fruktköttet), tvättar och blötlägger kaffet för att avlägsna rester av det honungsmakande fruktköttet för att senare torka kaffet i solen (eller torkugn) med pergamino- och silverhinnan intakt. Dessa hinnor avlägsnas straxt innan kaffet rostas för att sedan efter rostningen antingen malas till önskad kornstorlek eller som hela bönor och förpackas och transporteras till kund. Den torra metoden innebär att i korthet att man efter kaffeskörden avlägsnandet av fruktskalet torkar kaffebönorna i solen till den är torr. Detta kaffe ger en mer fyllig kropp och sötma till kaffet.

Robusta (Coffea Canephora)

Grythyttan Kaffe & Te levererar även bönor för den som är intresserad av att utveckla en egen Espressosort baserad på en Robusta (kaffeböna) vilken växer på 1300 m höjd och anses vara unik i branschen.  Espresso är en vetenskap i sig och en normal kvalitet innehåller oftast ca 20% Robusta.
 
Idag produceras även Espressovarianter baserade på 100% arabica vilket ger en mildare smak på Espresson men med bibehållen styrka.
 
 
 
Website Builder for cPanel - RVSiteBuilder